Hoe belangrijk is PageSpeed voor je SEO

01.
Snelheid als rankingfactor

Hoe belangrijk is PageSpeed voor je SEO

De pagespeed is de tijd die een website nodig heeft om te laden. Dit is niet alleen fijn voor de gebruikers ervaring maar ook erg belangrijk voor Google ranking. Door je website te optimaliseren voor snelheid kun je de laadtijd van je website verlagen en dat is enorm belangrijk voor de vindbaarheid in zoekmachines.

De score van Google PageSpeed insights gaat van 0 tot 100. Wat een goede score is dat is een score van 75/100 of hoger. Een score van 100/100 is niet reeël omdat dat tenkoste zou gaan van functionaliteiten en design. En zowel functionaliteit en design zijn ook een factor voor de ranking van je website.

De meeste mensen houden er niet van om (lang) te wachten. Jij ook niet toch? Vind jij het belangrijk dat je website snel is?

Ja: Dan is het verstandig om de laadtijd van je website te verbeteren

Nee: Je klanten hebben er wel belang bij dat je website snel is. Daarom adviseren wij je om de laadtijd van je website te verbeteren

02.
Hoe kan ik mijn pagespeed verbeteren?

3 manieren om je pageSpeed te verbeteren

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Daarom is belangrijk de juiste foto’s op je website te plaatsen. Echter kunnen foto’s je website ook traag maken. De belangrijkste factor hierin is niet zo zeer het aantal foto’s maar het aantal MB of KB van de foto’s.

Om ervoor te zorgen dat je website wat sneller wordt kun je het best al je foto’s comprimeren. Dit kan je doen met Photoshop maar, de snelste manier om dit te doen is met een plug-in

Het is bekend dat veel plug-ins ervoor kunnen zorgen dat je website traag wordt. Gebruik daarom niet onnodig veel plug-ins.

Wat wij adviseren is om plug-ins zoals “wp of light” en “wp-rocket” te gebruiken. Deze plug-ins maken je website sneller

Om de verbeter punten van je website te ontdekken kun je het best naar Google PageSpeed insights gaan. Daar kun je vervolgens je website URL invoeren en ontvang je binnen 60 seconden een heldere rapportage van Google.

Afspraak maken
Chat openen